Tang soo do, wat voor jou?

Tang Soo Do is een Koreaanse gevechtskunst waarvan zelfverdediging een groot onderdeel is. Het jezelf ongewapend leren verdedigen tegen een of meerdere mensen met of zonder een wapen.

In veel aspecten lijkt Tang Soo Do op Karate en Taekwondo, de verschillen zijn vaak slechts miniem, wat niet raar is als je kijkt naar de geschiedenis van deze stijlen. Het verschil met Taekwondo zit hem in het feit dat men Tang Soo Do als zijnde een vechtkunst profileert, in plaats van een vechtsport zoals bij Taekwondo.

In Tang Soo Do noemt men de zaal, waarin getraind wordt, de dojang. Men noemt de kleding, waarin men traint, de dobok. Deze is bijna identiek aan het karatepak, dat in Karate gebruikt wordt. In Tang Soo Do maakt men gebruik van een bandensysteem, om leerlingen van verschillende graad te onderscheiden. De kleuren van de banden zijn achtereenvolgens van lage band naar hoge band : wit, geel, oranje, groen, rood, zwart. Sommige Tang Soo Do organisaties gebruiken daarnaast ook nog de kleuren : bruin, paars, blauw, donkerblauw. 

Sport ABC!

Ontdek de diversiteit van sport. In het sport ABC presenteren we alle takken van sport!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bekijk filmpjes

Diverse oefeningen