Welkom bij Dalfsen Beweegt!

Kerngezond Dalfsen Ommetje

Ommetje

Vanwege de langdurige gevolgen van het coronavirus is het voor veel mensen een uitdaging geworden om wekelijks voldoende te bewegen. Juist nu bewegen zo belangrijk is voor een vitale gezondheid, daagt sportwethouder Uitslag inwoners in Dalfsen uit om samen een ‘ommetje’ te wandelen.

De Ommetje App
De Ommetje-app is gratis te downloaden via de App Store (iPhone en Android) op jouw mobiel. Hersenonderzoeker Erik Scherder heeft in samenwerking met de Hersenstichting deze app ontwikkeld. Een Ommetje moet uit minimaal 20 minuten bestaan. Vanaf dan scoor je punten. Hoe vaker je loopt, hoe meer punten je krijgt.

Nadat de app gedownload is, kan een inwoner zichtzelf toevoegen in een nieuwe groep. Dit kan bij ''team beheer'' om vervolgens te klikken op ''team toetreden''. Door met de wethouder te wandelen kan men ‘Dalfsen wandelt’ invoeren met de code BGRMT.

Praktische informatie
Elke keer als jij een Ommetje loopt, verdien je XP’s (ervaringspunten). Met de medailles, die te vinden zijn op het beginscherm, kun je ook extra punten verdienen. Daar zijn wel een paar regels bij:

Kerngezond Dalfsen
Het initiatief is onderdeel van Kerngezond Dalfsen. Met dit initiatief wil de gemeente Dalfsen, samen met lokale organisaties, bijdragen aan een toekomst waarin iedere inwoner in de gemeente Dalfsen de mogelijkheid heeft een gezonde leefstijl na te streven.

Wandelen in tijden van corona: adviezen en tips
Voldoende bewegen is ook in tijden van corona heel belangrijk. Hoe kun je de komende tijd op een verstandige en prettige manier blijven wandelen? Wandel.nl geeft je een aantal tips en adviezen.

Wandelroutes in de omgeving
Wandelroute maken
Wandeltips