Welkom bij Dalfsen Beweegt!

Nieuws

Vitaal Vechtdal Challenge 2021

donderdag 11 maart 2021

Poster Vitaal Vechtdal ChallengeIn het voorjaar van 2021, begin mei, start de 3e editie van de Vitaal Vechtdal Challenge. Deze challenge is een gratis wandelevenement speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Chronische aandoeningen zijn onder andere diabetes, longaandoeningen zoals COPD, hart- en vaatziekten en kanker. Dit jaar zal er ook extra aandacht zijn voor ex-coronapatiënten.

Wat is de Vitaal Vechtdal Challenge?

De Vitaal Vechtdal Challenge is een wandelevenement dat 20 weken duurt. Onder begeleiding van een wandelcoach en zorgprofessional wordt er iedere week gezamenlijk in een groep gewandeld in de omgeving. Tijdens het wandelen is er naast bewegen ook aandacht voor andere leefstijlonderwerpen zoals het belang van gezonde voeding. De challenge periode wordt afgesloten met een gezamenlijke wandeling. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen indien van toepassing.

Startlocaties 2021*
Hardenberg, donderdag om 19:00 uur -> eerste wandeltraining: donderdag 6 mei
Ommen, donderdag om 19:00 uur -> eerste wandeltraining: donderdag 6 mei
Avereest, dinsdag om 19:00 uur -> eerste wandeltraining: dinsdag 11 mei
Dalfsen, dinsdag om 19:00 uur -> eerste wandeltraining: dinsdag 11 mei
*De exacte startlocaties volgen binnenkort

Twijfels over deelname?

Raadpleeg dan vooraf de huisarts of bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Zij kunnen advies geven of het verstandig is of je mee gaat wandelen.

Meer informatie is te vinden op de website van Vitaal Vechtdal

Klik hier om je aan te melden

 

Recente nieuwsitems